Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 1 d’abril del 2010

Pederastes a l'Església, pederastes a la RDA

La denúncia dels casos de pederastia comesos per sacerdots catòlics a tot el món s'ha convertit en una acusació genèrica contra l'Església com a institució i contra la seva doctrina. S'intenta establir una relació de causa a efecte entre, per exemple, celibat i pederastia, amb la intenció de desplaçar la responsabilitat dels individus que han comès aquests delictes brutals a la institució de la que formen part. Com si no fós suficientment delicte l'encobriment, les pressions i els suborns que des de diferents nivells de la institució eclesiàstica s'han fet sobre les víctimes per garantir el seu silenci.
 
I no és suficientment delicte per la senzilla raó que del que es tracta no és tant de denunciar els culpables i donar suport a les víctimes com de guanyar finalment la batalla ideològica i política contra l'opi del poble. Del que es tracta és de donar el cop de gràcia a l'Església, de promoure la deserció dels seus fidels i, si fós possible, prohibir-la per ser una secta destructiva.

Aquests dies, un diari alemany ha revelat l'existència d'abusos sexuals i maltractaments, en alguns casos sistemàtics, en moltes institucions d'acollida infantil i jovenil de la RDA, l'antiga Alemanya comunista. La notícia ha estat difosa, encara que no a primera pàgina. I menys encara s'han vinculat els casos de pederastia descoberts amb l'estructura d'un estat totalitari d'ideologia comunista en el que els drets individuals no existien. Mira que ho tenien fàcil: la pederastia rossega totes les esglésies! Pedòfils a l'església catòlica i a la comunista! Però, no. La diferència d'enfoc delata per ella mateixa la inequívoca intencionalitat mediàtica en un cas i en l'altra.

Però què això sigui així no estalvia l'Església de fer neteja, de portar llum i taquígrafs a totes les sagristies i de presentar a la justícia tots aquells dels seus membres que siguin pressumptes culpables de delictes d'aquesta naturalesa. Quan ho facin, tindran tota la legitimitat per denunciar la manipulació informativa de la que són objecte sense que soni a excusa.