Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 14 d’abril del 2010

Climagate: deshonestos potser no, però sí incompetents

El panell independent que ha investigat la presumpta manipulació de dades científiques en informes de l'ONU, ha conclòs que no hi va haver males pràctiques entre els científics de l'anomenat 'Climategate', segons ha avançat la BBC.  Això no obstant, l'informe retreu que els investigadors no treballin més estretament amb experts en Estadística per assegurar-se que utilitzen els millors mètodes: "No podem deixar de subratllar que és molt sorprenent que la recerca en una àrea que depèn en gran mesura de mètodes estadístics no hagi estat portada a terme en estreta col.laboració amb professionals d'aquesta àrea".

Potser no hi van haver males pràctiques, però la incompetència sembla evident.


ADDENDA.- Sorprenentment, l'informe independent(que podeu llegir aquí) només conté 5 pàgines i va ser radactat en tres setmanes, amb menys temps que una comissió parlamentària, segons ha ironitzat l'estadístic Steve McIntyre que va demostrar els càlculs erronis en el famós pal de hockey de l'escalfament de l'IPCC.
...the Oxburgh report is a feeble sleight-of-hand that in effect tries to make the public think that the “trick” was no more than “regrettable” “neglect” by the “IPCC and others” – nothing to do with CRU. In other words, Oxburgh is using a trick to hide the “trick”.