Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 16 de juny del 2010

Fannie Mae i Freddie Mac, a l'arrel de la crisi "subprime", deixaran de cotitzar a la borsa

Els Estats Units, a través de l'Agència Federal de Finançament Immobiliari, ha ordenat a les entitats semipúbliques Fannie Mae i Freddie Mac -que estan a l'arrel de la crisi de els "subprime"- que deixin de cotitzar a la borsa. Una ordre que es farà efectiva el pròxim dia 28.

Fannie Mae i Freddie Mac, creades pel Congrés dels Estats Units durant la Gran Depressió per revitalitzar el mercat immobiliari, donen suport al voltant de 30 milions de préstecs hipotecaris per un valor superior als 5,5 bilions de dòlars. Aquestes dues entitats compren les hipoteques a les entitats privades que concedeixen els crèdits hipotecaris i després els revenen, en forma de bons als inversors, procés que s'anomena 'titulització'. Ambdues van ser intervingudes el 2008 després del col lapse financer causat per les hipoteques "subprime" o d'alt risc i en elles el govern del president Barack Obama ha injectat 145.000 milions de dòlars.