Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 18 de juny del 2010

Israel difon un vídeo en què un organitzador de la flota diu que es tiri als soldats per la borda



El Ministeri d'Afers Estrangers d'Israel ha difós avui un vídeo en què el líder de la Fundació per als Drets Humans i Llibertats i Ajuda Humanitària, IHH, Bulent Yildirim, apareix a bord del vaixell 'Mavi Marmara' demanant a desenes d'activistes que tirin als soldats israelians per la borda si assalten el vaixell.

"Si assalten el nostre vaixell, els tirarem al mar", assenyala Yildirim. El vídeo va ser gravat el 30 de maig a bord del 'Mavi Marmara' per un dels passatgers abans que l'Exèrcit israelià l'assaltés i acabés amb la vida de nou activistes turcs durant els enfrontaments.

"Si mostrem por, tornaran a guanyar. No volem ser recordats en el llibre d'Al·là com a covards", prossegueix Yildirim mentre es veu a desenes de passatgers cantant: "Milions de màrtirs marxant a Gaza!".

"Ells (Israel) són tan febles que durant quatre o cinc dies han estat difonent propaganda (...), han estat humiliats davant de tot el món (...), ara diuen que llançaran una flota (contra nosaltres), que enviaran un grup de soldats aquí". "I nosaltres diem: Si envieu als soldats, els tirarem des d'aquí i sereu humiliats davant de tot el món", arenga Yildirim als passatgers.