Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 1 de juliol de 2010

Ciutadana FàtimaAvui ha començat el judici contra l'imam de Cunit, Mohammad Benbrahim, acusat d'amenaces, coaccions i calúmnies a la mediadora cultural, Fàtima Gahilan. Per a l'imam, Fàtima no es comportava com una dona musulmana i per això va endegar una campanya en contra seu, amb recollida de firmes inclosa. Benbrahim, retreia a Fàtima no només que no actués com a "representant" dels musulmans a l'ajuntament sinó que fés d'espia del govern municipal, acusant-la de falsificar informes d'arrelament social i de facilitar informació sobre els béns de membres de la comunitat marroquina que demanaven ajudes públiques. En aquest conflicte, Fàtima s'ha quedat sola. Fins i tot, l'alcaldessa la va deixar a l'estacada per considerar que es tractava d'un conflicte privat que provocava tensió amb la comunitat musulmana, cosa que no li convenia políticament.

Amb motiu del judici és un bon moment per tornar a escoltar les paraules de Fàtima a Catalunya Ràdio. Si no les heu escoltat, no us les perdeu! Comprovareu que el més gran obstacle a la integració dels immigrants prové de la mateixa immigració. D'aquella part, intol·lerant i bel·ligerant, que, amb el suport de tots els relativistes autòctons, només accepta que les regles del joc siguin les seves.