Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 15 de juliol del 2010

Els països amb una millor "qualitat de mort"

L'anomenat "Índex de Qualitat de Mort", elaborat per l'Economist Intelligence Unit (de la revista The Economist) sobre un total de 40 països, classifica els països estudiats d'acord a la seva provisió de cures pal.liatives, accés a tractaments analgèsics, polítiques i fons públics per a malalts terminals, així com a les percepcions individuals i comunitàries de la mort.

Els investigadors han descobert que a la majoria de sistemes de salut, per més ben finançats que estiguin, confien en gran part en les organitzacions de caritat i filantròpiques per donar suport als pacients terminals.

El Regne Unit, Austràlia, Nova Zelanda, Irlanda i Bèlgica són els millor classificats, mentre que en els cinc últims llocs hi figuren Mèxic, la Xina, el Brasil, Uganda i l'Índia. Espanya ocupa el lloc 26.