Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 29 de juliol del 2010

La política itnernacional d'Obama és desentendre's

El vicepresidente de Estados Unidos Joe Biden admitió que no podía "garantizar" la calma en Irak tras la retirada de las tropas de combate estadounidenses, pero expresó su optimismo al respecto en una entrevista difundida este jueves.

Interrogado por el canal NBC sobre la posibilidad de que la retirada de las fuerzas combatientes estadounidenses de este país prevista para fines de agosto desate una "explosión de violencia", Biden, encargado de gestionar la situación iraquí por el presidente Barack Obama, contestó: "No puedo garantizar nada"
Aquesta és la política d'Obama: desentendre's. Es podia estar en contra de la intervenció nord-americana a l'Iraq, però una vegada feta els Estats Units tenen l'obligació de deixar les coses el millor possible. Però pel que es veu, a l'administració Obama els iraquians els importen un pito. Aquesta és la gran diferència entre aquesta administració i l'anterior.

Els Estats Units no han de marxar precipitadament de l'Iraq perquè un buit militar podria revertir encara l'èxit obtingut. Cal consolidar la victòria dissenyada pel general Petraeus. Però fer-ho seria tant com reconèixer l'èxit de Bush. És per això que Obama se'n va. Es per això que Obama abandona els iraquians. Pot més l'odi ideològic i personal que la coherència i la racionalitat.