Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 3 de setembre de 2010

350 denunciaes falses al dia per maltractamentsUn documental d'una productora de televisió danesa afirma que a Espanya es presenten cada dia unes 350 denúncies per maltractament falses. Sota el títol "Falses acusacions a Espanya", RVproductions assegura que la legislació espanyola discrimina els homes i elimina el principi de presumpció d'innocència, ja que els homes denunciats passen automàticament pel calabós.

Tot i que em sembla una xifra exagerada, que el reportatge no justifica ni documentalment ni testimonial, està clar que la llei facilita els abusos al ser conscientment discriminatòria.

Resulta curiós observar com la progressia, tradicionalment tolerant i permissiva amb la delinqüència (perquè, segons el seu imaginari, és fruit d'una societat injusta) i comprensiva amb la violència política ja sigui d'ETA, les Brigades Roges, Hamàs o els jihadistes (perquè lluiten contra l'imperialisme i per l'alliberament dels pobles), es mostra draconiana i cruel amb aquells, i només amb aquells, delinqüents les víctimes dels quals són membres d'alguna institució o col·lectiu considerat "objectivament" progressista. Pel que sembla, les condicions socials o la mala educació rebuda no tenen la mateixa importància quan el delinqüent maltracta una dona que quan mata un joier en un atracament.