Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 2 de setembre de 2010

El Bundesbank cessa un conseller per les seves afirmacions sobre l'Islam

L'economista alemany Thilo Sarrazin haurà d'abandonar el Consell del Bundesbank, el banc central alemany, i la militància al SPD, el partit socialdemòcrata alemany, per les afirmacions que fa en un llibre sobre l'Islam. L'home diu en "Cómo ponemos nuestro país en juego" coses com aquestes:
"No quiero que el país de mis nietos y biznietos sea un país mayoritariamente musulmán, en el que se hable árabe y turco predominantemente, en el que las mujeres lleven el pañuelo islámico y en el que la vida cotidiana esté marcada por la llamada del almuédano".
Sarrazin nega que la majoria dels treballadors immigrants musulmans hagin fet una aportació al benestar d'Alemanya, cosa que en canvi si van fer, diu, els portuguesos, els italians i els espanyols.  

Fins aquí, no sembla que aquestes opinions vulnerin el codi penal i hagin de ser castigades. Però l'ànima socialdemòcrata de Sarrazin no va resistir les crítiques i es va tirar de la moto, davant les càmares de televisió, assegurant que la raó d'aquesta actitud de turcs i marroquins és genètica. Segons Sarrazin, "els jueus tenen els seus gens, els àrabs tenen els seus gens i els bascos tenen els seus gens que els diferencien dels altres".

L'economista socialdemòcrata ha volgut retractar-se d'aquestes últimes paraules afirmant que eren "una gran tonteria que lamento molt".  Però ja havia fet tard.