Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 7 de setembre del 2010

La popularitat d'Obama s'esfondra també entre els àrabs


Segons una enquesta de la Universitat de Maryland i Zogby Internacional, dirigida pel professor Shibley Telhami i publicada a principis d'agost, la imatge positiva de Barack Obama al Pròxim Orient s'ha desplomat del 45% el 2009 a 20%, augmentant la visió negativa de la seva persona de 23% a 62%. Però no només ha decaigut la imatge del mandatari, sinó també del país. Només un 12% mostra una visió favorable dels Estats Units, per sota del 15% que existia a l'últim any de la presidència de Bush.

La major desil.lusió es registra respecte el conflicte israeliano-palestí. Només un 1 per cent dels enquestats diu sentir-se satisfet de com s'estan portant les coses. El 61% se sent totalment defraudat. Però, potser, la dada més significativa de l'enquesta és que el 86% dels àrabs diuen que estan preparats per fer la pau amb Israel. Només el 12% opina que els països àrabs haurien de continuar lluitant contra el seu veí, encara que s'accepti una solució de dos estats, en comparació amb 25% l'any passat.

Pel contrari, el 77% considera que l'Iran té dret al seu programa nuclear. Només el 20% diu que Teheran hauria de ser pressionat per detenir-lo, en relació amb el 40% del 2009. El 57% opina que si l'Iran obté armes nuclears l'efecte en l'Orient Mitjà serà positiu. Amb prou feines un 21% considera que seria negatiu.

L'enquesta s'a fet sobre una mostra de 4.000 persones del Marroc, Egipte, Jordània, l'Aràbia Saudita, el Líban i els Emirats.