Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 5 de novembre del 2010

Els negres que les càmares no veuen

Aquest és el videoclip d'un documental titulat Runaway Slave (L'esclau fugitiu). El documental mostra l'existència dels negres conservadors als Estats Units. Una existència escamotejada per la correcció política i mediàtica, per a la qual només és negre aquell que és demòcrata, pobre, cantant de Gospel o exBlack Panter. El documental mostra una gent que té un discurs veritablement post-racial, centrat en valors, expressats amb una passió que contrasta amb els tòpics socialdemòcrates. Per a ells, l'esclavitud és la dependència de l'Estat mainadera i l'estancament del discurs atrapat en acusacions víctimistes de racisme. Aquests líders que animen als negres a assumir la seva llibertat són els veritables hereus de Martin Luther King. La seva invitació és a tots els nord-americans. La llibertat no es pidola, està garantida per la Constitució; simplement, només cal exercir-la.



Traducció parcial.

"Sóc un esclau fugitiu. Desperta Amèrica. Digues-me per què tens por? És pel nostre govern? És per la gent? Salveu-vos del socialisme. Salveu-vos dels progressistes, dels demòcrates. A qui pertany la vostra llibertat ara?

Amèrica és potser la més gran aventura de la llibertat a tot el món. Mira'm, jo sóc el nét d'un esclau. Sortiu de la servitud econòmica i córreu cap a la benedicció de la llibertat, garantida per la nostra Constitució. Per tant, uniu-vos a la nostra Amèrica.

El 1960, la majoria dels nord-americans eren republicans com Martin Luther King. Llavors Kennedy el va posar en llibertat. Aleshores Amèrica es va convertir en demòcrata. Però, nosaltres, els negres que hem obtingut a canvi del nostre vot en un 95% demòcrata?

Hem perdut el 72 per cent dels nens a causa de l'avortament... i el 34% dels negres depèn de l'assistència social. El 40 per cent dels presos són negres. Això és el que els demòcrates han donat als nord-americans negres. I seguim donar-los suport en un 95 per cent?

La gent estava a les plantacions, però es va salvar, vam fugir, lliures! Però ara tornem a ser dependents. De fet, com més ens ajuden, més ens controlen. Però ens repeteixen: "som lliures".

Veus aquesta comunitat negre, cal mantenir-la sempre sota control, ajudar-la.

3.30 Hem de decidir què ens convé.

3.42 Tenim l'oportunitat en aquesta nació, ja que en tant que negres no trobarem cap altre lloc millor al món.

3.46 Ens van fer creure que els blancs són odiosos, són racistes. No és cert!

4.03 Nosaltres, hem dit a tots aquells que encara estan "a la plantació": sí, podeu ser lliures.

4.08 Aquest no és un país on tot està garantit, però és la terra de les oportunitats.

4.15 Ens van dir: "el racisme és el problema." Si ho creieu, posareu el vostre futur en mans d'un altre.

4.39 La ironia és que la servitud és incolora. Negre o blanc, del que es tracta és de controlar-nos a tots. Salveu-vos. No us ho deixeu fet. Lluiteu per la vostra llibertat.

4.52 Què? Ja esteu cansats? Doncs, correu més depressa!

Extret de Poste de veille.