Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 2 de novembre del 2010

Les entitats que critiquen la despesa pública ocasionada per la visita de Benet XVI estan molt subvencionades

Welcome to Barcelona:
Durant les darreres setmanes, 51 entitats han presentat un manifest contra la visita de Benet XVI a Barcelona. Sota el lema "Jo no t’espero", denuncien, entre altres coses, que “enmig d’una crisi salvatge que colpeja les famílies dels nostres treballadors i treballadores” es paguin “despeses sumptuoses com les que comportarà la visita del cap suprem dels catòlics al nostre país”. Les entitats signants (...) defensen entre altres coses que no es destinin diners públics a la visita del Papa.

Aquestes entitats, però, en la seva majoria, tenen una molt bona relació amb els diners públics. A tall d’exemple: només 6 de les 51 entitats han rebut, entre 2008 i 2010, més de 40 subvencions per valor superior a 1,3 milions d’euros, si se sumen només les subvencions rebudes de la Generalitat. Els conceptes de les subvencions van des de la instal·lació d’un aire acondicionat (11.500 euros per Joves d’Esquerra Verda), fins el funcionament ordinari (41.475 euros per Acció Jove de CCOO i 475.075 per al Moviment Laic i Progressista), passant per un estudi sobre els joves en els consistoris catalans (21.400 euros per a la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, promotora de la Lliga per la Laïcitat), o un reconeixement per la tasca associativa (46.000 a AVALOT-UGT). A aquestes subvencions cal sumar-hi les d’altres administracions.

A més, entre les altres signants hi ha grans entitats com CCOO i UGT, que només durant el 2009 i només en projectes de desenvolupament ja van rebre 982.000 i 1.110.000 euros, respectivament (http://www.gencat.cat/diari/5683/10207043.htm).

El nombre de subvencions rebudes per les entitats firmants del manifest contra el Papa és molt major. N’hi ha prou, per exemple, en cercar a Google el nom de l’entitat i afegir-hi “site:gencat.cat/diari”, si es volen saber les procedents de la Generalitat. L’ajuntament i la Diputació, així com l’administració general de l’Estat, també té programes de subvencions.

Les despeses de la visita de Benet XVI, hores d’ara, es mouen al voltant de dos milions d’euros, en bona part sufragat per l’Arquebisbat i per particulars.