Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 18 de novembre del 2010

Qui té la culpa?



La veu que comenta les imatges és de Richard Falk, professor de Princeton i expert de l'ONU. Aquest senyor, per a qui no el conegui, havia suggerit que l'Administració Bush estava al darrere de l'11-S, ha elogiat l'aiatol·là Khomeini i ha comparat reiteradament les accions israelianes amb les dels nazis durant l'Holocaust. Tot i això, la descripció que fa dels camps palestins no falta a la veritat.

Traducció del text afegit al final del vídeo:

"Diverses generacions de palestins han crescut i continuen vivint en camps de refugiats a tota la regió. Cap d'aquests camps és a Israel.

Israel els va desmantellar en el seu territori l'any 1952, manifestant a la UNRWA que la idea de camps per als ciutadans àrabs era "repugnant". Tots aquells àrabs refugiats i els seus descendents han esdevingut ciutadans de ple dret d'Israel durant sis dècades.

Pel contrari, el països àrabs han mantingut els palestins refugiats en camps, àpatrides, on encara romanen. I on augmenten demogràficament. La Lliga Àrab va aprovar una resolució prohibint als palestins àrabs esdevenir ciutadans de qüalsevol país àrab. Fins i tot si ells ho volien.

Encara hi ha camps de refugiats a Cisjordània i Gaza, en arees sota control exclusiu palestí. Cap ha estat desmantellat. Durant 60 anys, només els àrabs han tractat els seus "hostes" pelstins com a presoners.

Qui té la culpa?"