Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dissabte, 4 de desembre del 2010

Així es fan les coses

El 3 agost del 1981 uns 13.000 controladors aeris dels Estats Units es van declarar en vaga, després d'infructuoses negociacions amb el Govern federal. Els vaguistes demanaven un augment salarial i una reducció de la jornada laboral. Aquell mateix dia, el president Ronald Reagan va declarar il·legal la vaga i va amenaçar els controladors amb la rescissió dels seus contractes si no tornaven a la feina en 48 hores. Dos dies més tard, Ronald Reagan va complir les seves amenaces i va acomiadar a 11.359 controladors. I per si això no fos poc, el president va imposar a l'autoritat aèria (FAA) la prohibició vitalícia de tornar a contractar qualsevol dels controladors acomiadats. El 17 d'agost, la FAA va iniciar els tràmits per cobrir els 11.359 llocs vacants i mentrestant, Reagan va convertir els controladors militars en esquirols, ordenant-los assumir les tasques dels seus col.legues civils acomiadats.

Una idea per Zapatero: A més a més d'altres càrrecs, als controladors espanyols se'ls hauria de jutjar per associació de malfactors o associació per delinquir, ja que resulta evident que compleixen tots els requisits:

•Ser miembro o participante en una asociación o banda de tres o más personas mínimo, incluyendo al propio agente;

•Que en la asociación o banda medie la indeterminación de cometer diversos delitos;

•El propósito de permanecer dentro de la asociación para continuar unidos sus integrantes en la comisión delictiva, y

d. La existencia de la jerarquización como forma disciplinaria del grupo, aunque no constituya éste un requisito de esencia.