Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 27 de desembre del 2010

Mas, com Sarkozy, posa un sociata a la taula del seu govern

Mas monta un Govern amb la vella guàrdia de Pujol, quatre independents i un socialista


BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS).- El flamant nou president de la Generalitat, Artur Mas, ha tancat aquest dilluns la configuració del seu 'govern dels millors', que constarà d'onze conselleries liderades per dirigents de la vella guàrdia dels governs de Jordi Pujol, amb quatre independents i un socialista.

Amb discreció, Mas ha dissenyat la composició del futur Govern que prendrà possessió dimecres, no sense dificultats després d'haver rebut alguns 'no' dels independents als quals havia sondejat, segons han comentat a Europa Press fonts de la federació.

Aquest organigrama haurà d'acompanyar Mas en la seva voluntat de treure Catalunya de la crisi i en el seu objectiu d'arribar a la "plenitud nacional", tot i que ha advertit que no és una feina per a impacients.

En el seu discurs de presa de possessió aquest dilluns, Mas ha anteposat la gestió de la crisi com a principal prioritat, recalcant que posarà l'accent més en els "deures que en la reclamació de drets".

Tot i això, el nou president de la Generalitat afronta el repte de reclamar el pacte fiscal en la línia del concert econòmic per a Catalunya en aquesta legislatura, malgrat ser conscient que no serà un objectiu fàcil perquè haurà de negociar amb Madrid.

El nou Executiu de Mas:

--Conselleria d'Interior: Felip Puig (CDC)

--Conselleria de Política Territorial i Sostenibilitat: Lluís Recoder (CDC)

--Conselleria d'Educació: Irene Rigau (CDC)

--Conselleria de Benestar i Família: Josep Lluís Cleries (CDC)

--Conselleria de Governació i Relacions Institucionals: Joana Ortega (UDC)

--Conselleria d'Agricultura i Medi Natural: Josep Maria Pelegrí (UDC)

--Conselleria d'Economia i Finances: Andreu Mas-Colell (Independent)

--Conselleria d'Empresa i Ocupació: Francesc Xavier Mena (Independent)

--Conselleria de Salut: ñBoií Ruiz (Independent)

--Conselleria de Justícia: Pilar Fernández Bozal (Independent)

--Conselleria de Cultura: Ferran Mascarell (PSC)

Tot i que no estaran al capdavant de cap Conselleria, Mas s'ha envoltat dels seus homes de confiança nomenant Francesc Homs (CDC) com a secretari general de presidència i Germà Gordó (CDC) com a secretari del Govern.