Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 31 de gener del 2011

Farid Zakaria pregunta Mohamed el Baradei sobre els Germans Musulmans



Traducció al català:

Farid Zakaria (CNN): ... La gent està preocupada pels Germans Musulmans. Està segur que l'Egipte post-Mubarak no veurà emergir una força fonamentalista que comprometi la democràcia a Egipte?

ElBaradei: Estic segur que és un mite creat pel règim de Mubarak que va dir que són musulmans com Al-Qaeda.

Com vostè sap, els Germans Musulmans no tenen res a veure amb el model iranià, no tenen res a veure amb l'extremisme, com es veu a l'Afganistan i altres llocs. Els Germans Musulmans és un grup religiós conservador, són una minoria a Egipte, no representen la majoria dels egipcis, però tenen molta credibilitat pel fet que els altres partits liberals han estat ofegats durant 30 anys.

Estan a favor d'un Estat laic, a favor de la formulació d'una constitució que incorpori "línies vermelles" i on tots els egipcis tinguin els mateixos drets i obligacions. No serà en cap cas un Estat basat en la religió. Hem de trobar la manera d'inclourels en la societat egípcia igual com als partits marxistes.

Crec que aquest mite que ha estat propagat pel règim no es basa en els fets. Com vostè sap, Farid, jo he treballat amb els iranians, he treballat aquí i hi ha una diferència del cent per cent entre les dues societats.