Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 18 de febrer de 2011

Bahrein, una revolta promoguda per l'Iran?

Les protestes a Bahrain sembla que no són tant contra l'augment de preus o per la democràcia com de la majoria xiïta contra la minoria sunnita governant. Fins ara, no s'ha transformat en una protesta anti-Estats Units, però Bahrain és la seu de la Cinquena Flota dels EUA. Des d'aquesta base, la marina nord-americana ajuda a mantenir la seguretat del Golf per garantir que no hi  hagi interrupcions en el tràfic de petroli, que ha estat amenaçat reiteradament per Al-Qaeda i l'Iran.

Teheran considera Bahrain una part de l'Iran. Això ha fet que sempre hagi donat suport als xiïtes de l'illa contra el govern sunnita i no seria estrany que pogués estar al darrera d'alguns dels grups que ara es manifesten. Aquesta situació preocupa molt l'Aràbia Saudita, que per aquest motiu ha enviat els seus propis tancs a Bahrain per ajudar a lluitar contra els manifestants.