Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 1 de febrer del 2011

La Generalitat pràcticament no pot pagar les nòmines

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha assegurat que la situació financera de la Generalitat és tan "dramàtica" que "pràcticament no es poden pagar les nòmines" de l'administració catalana. Oriol Pujol ha explicat així que el president de la Generalitat, Artur Mas, viatgés ahir en classe turista en el seu vol a Madrid. "Si la situació financera és tan greu que dificulta el funcionament ordinari de la Generalitat, no és important que el president de la Generalitat llanci un missatge?". Un missatge que pretenia deixar clar que "estem fotuts, la situació és molt complicada financerament parlant i jo vaig en classe turista de la forma més austera possible". "A veure si parlem clar. Pràcticament no es poden pagar les nòmines de la Generalitat. Ja sé que el govern en això ha de ser més prudent. Jo no tinc per què ser-ho tant".

El deute de Catalunya amenaça els esforços econòmics del govern espanyol, segons el Financial Times

El Financial Times considera que el deute de Catalunya és una amenaça perquè l'estat espanyol pugui superar la crisi. En una entrevista concedida al rotatiu britànic, el conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, admet que els més de 10.000 milions d'euros del deute de Catalunya "no són una quantitat insignificant", però afegeix que aquesta situació no és responsabilitat de l'actual govern, sinó que es tracta d'un deute "heretat" del govern anterior.