Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 1 de febrer de 2011

Si es tracta només d'una revolta islamista perquè arriba també al Sudan?

Si està tan clar que les revoltes tunisiana i egipcia són inequívocament de caràcter islamista, amb l'únic objectiu d'enderrocar governs prooccidentals i instaurar la llei de la xaria, per què, doncs, el "contagi" ha arribat també al Sudan, on ja tenen un govern islamista radical?

La incipient revolta sudanesa ha estat convocada també per joves des del Facebook en demanda de millors condicions de vida, llibertat i democràcia. Aquesta, i no l'islamisme, és la llevor de tot aquest moviment que ha sorprès a tothom.

Es tracta d'una llevor tendre que pot ser desbordada fàcilment per islamistes i altres aspirants a dictador. Per això és tant important no donar ja la batalla per perduda.