Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 30 de març del 2011

Com van les coses per Egipte

Al setembre se celebraran eleccions legislatives i a l'octubre o novembre, presidencials

El nou parlament serà constituent



Com a molt tard, Egipte celebrarà eleccions presidencials abans de final d'any, probablement a l'octubre o novembre. Fins aleshores, el consell militar en el poder exercirà les funcions de cap d'estat. Mamdouh Shaheen, membre del Consell Suprem de les Forces Armades, ha dit que el consell militar cedirà les competències legislatives al nou parlament, que s'elegirà definitivament al setembre, i farà el mateix amb les competències presidencials, que cedirà al nou president una vegada assumeixi el càrrec. Fins al moment, dos aspirants a la presidència han anunciat que presentaran candidatura: el secretari general de Lliga Àrab, Arm Mussa, i l'exsecretari general de l'Agència Internaciona de l'Energia Atòmica, Mohamed el-Baradei.

El consell militar ha fet pùblic el decret constitucional pel que entren en vigor les esmenes introduïdes a la Constitució que van ser aprovades en el ferèndum del passat 19 de març. Aquestes esmenes, que han modificat set articles (el 75, 76, 77, 88, 93, 139 i 148) i n'ha derogat un (el 179), permeten la celebració d'una elecció presidencial competitiva, restringeixen el mandat del futur president a dos períodes de 4 anys i restauren la supervisió judicial de les eleccions.