Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 11 de maig del 2011

Egipte aixecarà les restriccions a la construcció d'Esglésies

El govern egipci ha anunciat que el termini d'un mes tindrà llesta una llei que aixecarà les restriccions per a la construcció d'esglésies i prohibirà les manifestacions al davant dels llocs de culte, després de la mort de 15 persones per l'atac d'extremistes musulmans contra dues esglésies cristianess coptes al Caire.

L'actual legislació religiosa egípcia, que data del període otomà, estableix que els cristians han d'obtenir un permís per construir una església, obligació que no tenen els musulmans per construir mesquites. Els cristians necessiten també d'autorització expressa per renovar i reparar els seus llocs de culte.

La decissió de donar el permís correspon habitualment als governadors, que solen consultar els serveis de seguretat sobre la possible reacció dels musulmans a la construcció d'una església al seu barri, ja que la seva construcció sovint provoca reaccions violentes per part dels musulmans.

La llei prohibirà també la utilització d'eslògans religiosos durant les campanyes electorals.