Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 19 d’octubre del 2011

Un llibre que denuncia el frau de l'IPCC

Jonathan Duhamel:

En aquest llibre, la periodista canadenca Donna Laframboise presenta al Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic com un frau. Laframboise (veure perfil de l'autora aquí) va passar dos anys investigant l'IPCC i va concloure que es comporta com un adolescent malcriat, d'aquí el títol del llibre.

L'IPCC ha estat considerat durant molt temps com la principal autoritat en la ciència del clima. Però Laframboise mostra que els seus membres van ser elegits pels governs, no tant pels seus coneixements científics com per les seves connexions polítiques i la seva "diversitat." Molts dels científics són, de fet, estudiants de postgrau molt joves. Molts dels buròcrates de l'IPCC provenen de grups radicals mediambientalistes. Els veritables experts són sovint ignorats. Laframboise diu que l'IPCC és una organització purament política, no científica, i fonamenta la seva acusació amb nombroses referències.

L'IPCC ha afirmat sempre que els seus informes es basen exclusivament en la publicació revisada per investigadors parells. Però Laframboise ha trobat, després d'una revisió minuciosa de les referències citades, que al voltant del 28% de les fonts provenien d'articles de revistes, comunicats de premsa i documents inèdits. De fet, les principals conclusions d'un capítol de l'últim informe de l'IPCC es basen en dos articles que no havien estat publicats. Quan un expert de l'IPCC en va demanar referències a l'IPCC i als autors de la informació, tots es van negar a mostrar les dades. No obstant això, l'IPCC afirma que és completament transparent.

Laframboise assenyala que l'IPCC no comprova les fonts i que el Resum per a Responsables Polítics, un document que es lliura a polítics i periodistes, està escrit abans dels articles que pretén resumir. El llibre examina també moltes de les ficcions de l'IPCC, com que l'escalfament provoca la propagació de la malària, que la suposada connexió entre l'escalfament i la incidència d'huracans va augmentar o les reclamacions sobre l'extinció d'espècies.

Per totes les raons que exposa, Laframboise recomana la dissolució de l'IPCC. El llibre, de 250 pàgines, aviat estarà disponible a Amazon. Tinc l'edició electrònica de Kindle que recomano, ja que el text conté els enllaços de suport als articles i a la recerca, igual que una pàgina web. El llibre conté notes abundants amb més enllaços a les fonts. El llibre també està disponible en fitxer PDF.

També pot visitar el lloc web de Laframboise: No hi ha consens Frakking