Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 1 de març del 2012

La pobresa extrema recula a tot el món

A tots els països en desenvolupament del món -és a dir, tots menys Amèrica del Nord, Europa Occidental i els països desenvolupats d'Àsia i Oceania- la proporció de persones que viuen en la pobresa extrema va caure al 22,4% el 2008, contra el 25,1% el 2005, segons indica el Banc Mundial en un estudi publicat ahir i que abarca el període 2005-2008.

Això representa 1.289 milions d'persones el 2008, contra 1.390 milions el 2005 i 1.909 milions el 1990. Al ritme actual es calcula que el 2015 el nombre de persones que viurà amb menys de 1,25 dòlars al dia rondi els 1.000 milions. Aquesta és la primera vegada que el nombre ha disminuït de forma simultània en totes les regions del món.

Tot i que la crisi d'aliments i de combustibles dels últims quatre anys, inclosa la crisi financera, han provocat en alguns casos forts impactes negatius en les poblacions vulnerables i han desaccelerat el ritme de reducció de la pobresa en alguns països, la pobresa mundial, en conjunt, ha seguit disminuint. Aquest és el cas d'Àfrica, on el nombre de persones que viuen en la pobresa extrema s'ha reduit per primera vegada en trenta anys.