Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 13 de febrer del 2013

Qui estigui lliure de pecat carnívor que tiri la primera pedra



Conservadors i socialdemòcrates s'han escandalitzat de la intervenció sobre els toros de Toni Cantó al Congrés dels Diputats. S'han escandalitzat perquè ha dit una veritat: que els animals no son persones i que per aquest motiu no tenen el mateix dret que nosaltres a la vida i a la llibertat. El que ha dit Cantó és un fet irrebatible, donat que cada dia milions d'animals, que viuen en captivitat, son sacrificats per alimentar la humanitat. Si els animals tenen el mateix dret a la vida i a la llibertat que les persones, des d'ara mateix s'haurien de tancar totes les granges i escorxadors i la humanitat sencera s'hauria de convertir al veganisme o vegetarianisme. I ho hauríem de fer sense dilació, ja que en cas contrari estaríem sent còmplices del més gran genocidi de la història. Més gran que l'Holocaust. Aquesta simple i infame comparació hauria de servir per posar en evidència el relativisme moral que comporta la generalització i/o fabricació de drets, ja que els acaba per banalitzar i desnaturalitzar. Que els animals no tinguin el mateix dret a la vida i a la llibertat no vol dir que des del nostre sentit moral -un sentit moral que s'eixampla a mesura que evolucionem- acceptem el seu maltractament gratuit.

Això, i no una altra cosa, és el que ha dit Toni Cantó al Congrés dels Diputats. Qui estigui lliure de pecat carnívor que tiri la primera pedra.