Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 18 de febrer del 2013

Texes és la solució

El Parlament de Texas es reuneix només quatre mesos cada dos anys.

La Legislatura de l'Estat de Texas opera sota el sistema biennal i convoca els seus períodes ordinaris de sessions el segon dimarts de gener dels anys imparells. La durada màxima d'un període ordinari de sessions és de 140 dies. El governador pot convocar la legislatura en altres moments durant el bienni si ho considera important per la conducció dels afers de l'Estat. Aquestes sessions estan limitades a un termini de 30 dies per aprovar lleis només sobre temes presentats pel governador en demanar la sessió.

Un estat de 25 milions d'habitants que ha acabat amb la classe política.

Texas paga als diputats 600 dòlars al mes (449 euros) i dietes quan hi ha sessió (quatre mesos cada dos anys), així ha evitat generar una classe política. No hi ha polítics professionals i no subvencionen xarxes clientelars. Té superàvit, plena ocupació i està generant més d'un terç dels llocs de treball de tot Estats Units. Què seria de Texas amb 17 parlaments autonòmics, 50 diputacions, 8000 ajuntaments, més de 70 butlletins oficials, teles oficials, ràdios oficials, ... / FC