Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 2 d’abril del 2013

Sota Morsi s'han obert més procediments per "insults al president" que durant trenta anys de Mubarak.

Segons l'Arabic Network for Human Rights Information, que te la seva seu a Egipte, durant els primers 100 dies de Morsi s'han obert quatre vegades més procediments judicials per "insults al president" que durant trenta anys de Hosni Mubarak.

L'última víctima ha estat el còmic televisiu Bassem Youssef. Està acusat d'escarnir l'islam per haver-se "burlat del ritual de la pregària" i per insultar el president Morsi a l'haver "ridiculitzat la seva imatge".

Youssef dirigeix i presenta en un canal de televisió egipci un programa setmanal titulat "Al-Bernameg" ("La qüestió"), inspirat en el "Daily Show" del nord-americà Jon Stewart, on es burla de tots els polítics del país, sense excepcions.

En el vídeo següent, Jon Stewart entrevista Bassem Youssef.


Vídeos de Bassem Youssef a YouTube