Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 8 de setembre de 2004

El Pol Nord era un paradís tropical fa 55 milions d'anys. Llàstima que no hi havia ecologistes per atribuïr-ho a les emissions humanes de CO2.

Els que creuen que el suposat esclafament global és obra de l'activitat humana, especialment de les emissions de CO2 provocades per la combustió de combustibles fòssils, faran bé de llegir-se amb atenció la notícia següent: un grup de científics ha demostrat amb proves materials que fa 55 milions d'anys el Pol Nord era un paradís tropical.
El Pol Nord va assemblar-se en algun moment al tròpic, segons un grup d'investigadors internacionals. En un estudi els experts afirmen que fa uns 55 milions d'anys les aigües de l'oceà Àrtic tenien una temperatura de 20 graus centígrads, en lloc de la mitjana actual de 1,5 graus sota zero.

Per més informació, anéu a la BBC.