Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 27 d’octubre del 2004

Bernard Lewis: "Europa serà una part de l'occident àrab"

Bernard Lewis, professor emèrit d'Estudis del Pròxim Orient a la Universitat de Princeton, està considerat com un dels més grans especialistes d'aquests segle en aquesta matèria. En una entrevista al diari alemany Die Welt (via GEES) explica molt bé algunes coses que tothom hauria de saber.

DIE WELT: ¿Constituirá la UE un contrapeso global a América?
Lewis: No. Junto a los Estados Unidos serán actores globales China, India y, posiblemente, una Rusia recuperada. Seguramente nadie sabe qué tipo de poder habrá en Moscú, pero ciertamente no será comunista. Europa será una parte del occidente árabe, del Magreb. A favor de ello cuentan la emigración y la demografía. Los europeos se casan tarde y no tienen ningún o muy pocos niños. Pero existe una fuerte emigración: turcos en Alemania, árabes en Francia y pakistaníes en Inglaterra. Estos se casan pronto y tienen muchos niños. Siguiendo las tendencias actuales habrá mayorías musulmanas en la población europea lo más tarde a finales del siglo XXI.

Bernard Lewis és autor, entre altres, "El Oriente Pròximo: dos mil años de historia", "Los árabes en la historia", "Los asesinos", "El lenguaje político del Islam", "Las identitades múltiples de Oriente Medio", "Los judíos del Islam", "¿Qué ha fallado?: el impacto de Occidente y la respuesta de Oriente Próximo". Per a qui tingui poc temps i vulgui tenir una visió sintètica però profunda i rigurosa de l'Islam a l'actualitat em permeto recomanar-li el seu últim llibre "La crisis del Islam. Guerra Santa i Terrorismo", publicat a Edicions B.

ACTUALITZACIÓ.- Podeu llegir a "La Vanguardia" una altra entrevista amb Bernard Lewis.