Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 24 de gener del 2006

El cost de la guerra a l'Iraq


Via Chroniques de l'Extrême-Centre he tingut accés a aquesta gràfica sobre el cost de la guerra a l'Iraq. Es una resposta a una de les crítiques darrerament preferides pels adversaris a la presència americana a l'Iraq: el cost astronòmic de la guerra està portant els EUA a la fallida. Robert Whaples, professor d’économia a la Wake Forest University, ha mesurat els costos de cadascun dels grans conflictes de la història dels Estats Units en relació al PIB de l'època. El resultat, expressat a la gràfica, mostra clarament quina és la situació.

ADDENDA.- La Fundació per a la Defensa de les Democràcies amb motiu del judici contra Saddam Hussein ha penjat quatre videos reals de les tortures sota el règim de Saddam Hussein.
As the trial of former Iraqi dictator Saddam Hussein resumes, the Foundation for the Defense of Democracies is posting 4 videos of actual torture and murder that took place under Saddam Hussein’s regime. FDD President Cliff May notes: “Television news, understandably, will not broadcast such videos. But they are, nevertheless, an important record of Saddam Hussein’s crimes against humanity that should be available to the public as his trial resumes.” WARNING: This material is extremely shocking and graphic in nature. It should not be viewed by children. Also, it may be necessary to turn the volume down before watching the 4 separate chapters.