Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 9 de gener del 2006

Han començat ja les operacions secretes contra l'Iran?


La mort avui de la cúpula militar dels Guardians de la Revolució islàmica de l'Iran a l'estavellar-se l'avió en que viatjaven ha estat un accident fortuit o provocat? La pregunta, en el context de tensió internacional per la represa aquest dilluns del progrma nuclear iraquià, no sembla fora de lloc.

La relació de víctimes és espectacular:
IRGC's Ground Forces Commander Ahmad Kazemi, Commander of Rassoulollah Army Division 27 Saeed Mohtadi, Deputy Commander of Ground Forces for Operation Affairs Saeed Soleymani and the Official in Charge of Information for Ground Forces Hanif Montazer-Qaem were among those martyred in the crash. ... Also confirmed killed in the crash was the Commander of Artillery Unit Gholam-Reza Yazdani, 2 members of the Ground Forces' Command Office Hamid Azinpour and Mohsen Assadi, Deputy Commander of Ground Forces Safdar Reshadi along with pilot Abbas Karvandi and IRGC Colonels Ahmad Elhaminejad and Morteza Basiri.
Ningú no dubta que la direcció dels Guardians de la Revolució, o Pasdarans, és un objectiu estratègic en cas de conflicte amb l'Iran. Aquest cos disposa de millors armes i més recursos econòmics que l'exèrcit regular. Fins i tot, els míssils Shahab-3 estan sota el seu control. A banda de ser l'elit militar del règim teocràtic iranià és l'encarregat de mantenir l'ordre interior en cas d'aldarulls o intents d'insurecció civil.