Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 23 de febrer del 2006

La justicia italiana vol empaperar Calderoli per portar una samarreta amb les caricatures de Mahoma

Roberto CalderoliDilluns passat criticavem el ministre italià Roberto Calderoli, qualificant-lo de pallasso, per la demagògia de mostrar per la tele que portava una samarreta amb les caricatures de Mahoma però no fer res efectiu des des del govern italià en defensa de la llibertat d'expressió. Pel contrari, el govern italià va adoptar una actitud similar a la majoria de governs europeus de fer la gara gara als intolerants. Avui, però, hem de donar-li tot el nostre suport davant l'intent de processar-lo per un pressumpte delicte de blasfèmia.

La judicatura italiana està investigant si Roberto Calderoli, que va dimitir el càrrec de ministre la setmana passada, és culpable de "menyspreu a la religió". En el cas que la sentència el consideri culpable podria ser condemnat a pagar una multa d'entre 1.000 i 5.000 euros.