Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 22 de juny del 2006

ETA passa factura a Zapatero

El correcte funcionament de l'Estat de dret -l'actuació imparable de la justícia en funció de la seva independència i al marge de les necessitats polítiques del govern de torn- i l'expressió democràtica de la ciutadania de Catalunya -negant-se a servir de coartada a les ambicions d'una classe política que no ha dubtat en utilitzar-la, enfrontar-la i posar-la entre l'espasa i la pared, per aconseguir els seus objectius personals i partidistes- estan demostrant que, exclosa la classe política, el país disposa d'una molt bona salut cívica i democràtica.

Aquests dos elements -l'acció insubornable de la justícia contra la delinqüència política i el rebuig ciutadà a la componenda de l'Estatut de Catalunya- estan desmontant l'alquímia política de Zapatero. I qui s'ha encarregat de fer-ho més evident ha estat ETA amb el seu últim comunicat.

En aquest document, la banda terrorista deixa clares quatre coses:

1) Què hi ha un compromís del govern espanyol amb ETA:

Para poder desarrollar un proceso de negociación, las autoridades españolas deben adoptar y cumplir sus compromisos de "alto el fuego", garantizando el cese total de la represión, los ataques contra el colectivo de presos políticos vascos a través de la aplicación de leyes de excepción y la presión, chataje y extorsión contra las actividades políticas de la izquierda independentista.
2) Què aquest compromís passa perquè el govern de Zapatero deixi en suspens l'estat de dret:
ETA emplaza al gobierno españols para que pase de las palabras a los hechos, dando los pasos necesarios para garantizar que ninguna legislación, ordenamiento jurídico, ni Constitución sea obstáculo o límite en el desarrollo de la decisión que mayoritariament adopte el Pueblo Vasco
3) Què el model català de reforma estatutària no serveix i que no hi ha altra opció que el reconeixement explícit del dret a l'autodeterminació:
Al final de este proceso la ciudadania vasca deberá tener la palabra y la capacidad de decisión en torno a su futuro, sin ningún tipo de límite.
4) Què no han renunciat a la violència -ETA por encima de coyunturas y absurdas estadísticas policiales es la expresión organizada de la dignidad y el compromiso de miles de mujeres y hombres que generación tras generación han luchado y luchamos con las armas en la mano pra que el Estado español abandone su posición de fuerza y reconozca a nuestro pueblo sus derechos nacionales- i que estan disposats a tornar-hi si el govern espanyol els pretén ensarronar:
ETA nunca aceptará que el gobierno español intente utilizar tácticament este proceso para engañar al Pueblo Vasco o trate simplemente de neutralizar a ETA y opte finalment por insistir en la via de la imposición

S'han acabat els somnis. Maragall i Zapatero no faran precisament la migdiada a la Moncloa.