Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 14 de gener del 2008

La inesperada jubilació de Pere Antoni de Dòria

La notícia feia uns dies que corria, però avui les agències l'han oficialitzat:

El director general de Caixa Laietana, Pere Antoni de Dòria Lagunas, anunció hoy su voluntad de jubilarse a finales del próximo mes, tras cumplir los 65 años y más de tres décadas al frente de la entidad financiera.

El posible candidato para sustituir a Dòria se elegirá mañana en una reunión del consejo de administración de la caja de ahorros catalana y deberá ser ratificado por la asamblea general de Caixa Laietana convocada para el próximo 25 de febrero.

La jubilació del director general de la Caixa d'Estalvis Laietana de Mataró resulta sorprenent per a tots els que coneixen mínimament la personalitat de Pere Antoni de Dòria Lagunas. Només unes poderoses raons personals podrien explicar que abandoni la direcció de l'entitat en un moment especialment crític pel sector financer. Tot i que ningú no dubta de la bona salut de la caixa, que va declarar que la crisi de les hipoteques "subprime" nord-americanes només l'ha afectada en 182.000 euros, la imprevista decissió de Pere Antoni de Dòria d'abandonar la direcció de l'entitat després de més de 30 anys al seu capdavant sembla qualsevol cosa menys oportuna. En un moment en què en el sector bancari ningú no se'n fia de ningú, l'anunci d'aquesta jubilació precipitada provoca inquietud, i això no sembla que sigui el millor llegat pel futur immediat de la Caixa d'Estalvis que va promoure Josep García Oliver.