Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dissabte, 12 de juliol de 2008

Tot un exemple d'intel·lectual moderat

La revista Foreing Policy va publicar una llista amb els que considerava els 100 intel·lectuals més destacats del món. I va proposar una votació a través d'internet per escollir-ne els 20 millors. Donc, bé, ja tenim el resultat: els 10 primers són musulmans i el més votat entre ells és el filòsfof turc Fetullah Gülen. Un pensador considerat un musulmà moderat i que escriu coses com aquesta:
"Nuestra posición debe ser clara, y esta es: el Corán y el hadiz son absolutos y verdaderos. La ciencia y los hechos científicos son una verdad, siempre y cuando concuerden con el Corán y el hadiz, y son falsos en la medida en que ellos difieran o se alejen de la verdad del Corán y del hadiz".