Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

diumenge, 9 de novembre del 2008

Rahm Emanuel va ser directiu de Freddie Mac

Obama ha nomenat com a cap de gabinet, un lloc clau en l'administració presidencial, a Rahm Israel Emanuel. Un home que no és precisament un pro-palestí. Pel contrari, Emanuel és un jueu ortodoxe, proper de l'AIPAC, el principal lobby pro-israelià de Washington, i un defensor a capa i espasa de l'estat jueu. Va servir com a voluntari civil de l'exèrcit israelià durant la guerra del Golf de 1991 i se'l considera un dels cervells dels acords de pau d'Oslo. Per si tot això no fos poc, el seu pare és un heroi nacional d'Israel per haver militat durant el mandat britànic en l'organització terrorista Irgun, igual com Menájem Beguin. Un perfil que entusiasmarà a la progressia internacional.

Però aquesta radicalitat no es limita al seu sentiment prosionista, sinó que és, pel que sembla, consubstancial a la seva personalitat i al seu caràcter. En el món polític de Washington se'l considera un sectari i un partidista fanàtic. L'any 1996, va qualificar de "traidors"tots aquells demòcrates que no van votar per Bill Clinton. En un sopar de celebració de la victòria, la nit després de les eleccions, Emanuel es va aixecar de la cadira, va prendre el ganivet de tallar carn i va començar a recitar la llista de traidors a Clinton, cridant després de cada nom: Mort!, mort!, mort!... i clavant el ganivet a la taula. Aquesta actuació li va valer el sobrenom de "Rahm-bo."

Però tan significatiu o més que tot això, ho és el fet que Rahm Israel Emanuel havia estat directiu de Freddie Mac, una de les institucions que estan a l'orígen de la crisi de les hipoteques subprime.
President-elect Barack Obama's newly appointed chief of staff, Rahm Emanuel, served on the board of directors of the federal mortgage firm Freddie Mac at a time when scandal was brewing at the troubled agency and the board failed to spot "red flags," according to government reports reviewed by ABCNews.com.

According to a complaint later filed by the Securities and Exchange Commission, Freddie Mac, known formally as the Federal Home Loan Mortgage Corporation, misreported profits by billions of dollars in order to deceive investors between the years 2000 and 2002.

Emanuel was not named in the SEC complaint (click here to read) but the entire board was later accused by the Office of Federal Housing Enterprise Oversight (OFHEO) (click here to read) of having "failed in its duty to follow up on matters brought to its attention."