Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 10 de juny del 2009

Qui va dir això?

Qui va dir, el mes d'abril del 2001: "Israel no ha contribuït a la civilització en cap època, perquè l'única cosa que ha fet és apropiar-se les aportacions dels altres"? I qui va reiterar dos mesos més tard: "La cultura israeliana és una cultura inhumana; és una cultura agressiva, racista, pretensiosa, basada en un principi molt senzill: robar tot el que no li pertany per apropiar-s'ho després"?

QUI VA EXPLICAR EL 1997, PER REPETIR-HO després de totes les maneres possibles, que era un "enemic acarnissat" de qualsevol temptativa de normalitzar les relacions del seu país amb Israel? O qui va respondre, el 2008, a un membre del Parlament egipci alarmat per la perspectiva que s'introduïssin llibres israelians a la biblioteca d'Alexandria: "Cremem aquests llibres; si n'hi ha, jo mateix els cremaré davant vostre"?

QUI VA DIR, EL 2001, AL DIARI 'RUZ AL-YUSUF', que per a les seves tenebroses intrigues Israel comptava amb "l'ajut" de "la infiltració dels jueus en els mitjans de comunicació internacionals" i la seva habilitat diabòlica per "difondre mentides"?
Resposta: Faruq Hosni, ministre de Cultura d'Egipte des de fa més de quinze anys i, amb tota seguretat, futur director general de la Unesco. Ho denuncia avui Bernard-Henri Lévi.