Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 6 de juliol del 2010

10-J: El "harakiri" d'una classe política terminal

Una senyera sustentada per desenes de nens podria encapçalar la marxa contra la sentència

Barcelona, 6 jul. (EFE).- Una senyera sustentada per desenes de nens podria encapçalar la manifestació del dissabte 10 de juliol en contra de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, just uns metres per davant dels principals líders institucionals catalans, entre ells el president José Montilla. Aquesta és l'última proposta que han posat sobre la taula els organitzadors de la manifestació, després de la polèmica aixecada entorn de qui ha de liderar la marxa i amb quin lema.

Mentre l'entitat organitzadora Òmnium Cultural plantejava que la manifestació estigués encapçalada per l'eslògan "Som una nació. Nosaltres decidim", el president de la Generalitat, José Montilla, defensava que al capdavant de la marxa s'exhibís simplement una senyera com a símbol d'unitat entre tots els catalans. L'última proposta per desbloquejar l'acord, segons fonts de l'organització, consistiria en que una gran bandera catalana, agafada per desenes de nens, obrís la manifestació.

A continuació se situarien els principals càrrecs institucionals de Catalunya, començant per Montilla i el president del Parlament, Ernest Benach, a més dels expresidents catalans i del Parlament i altres autoritats.

Per darrere d'ells vindria el lema d'Òmnium Cultural, amb la resta de representants de les entitats convocants de la marxa, que ja sumen 592 i han noliejat 160 autobusos a tot Catalunya per portar a Barcelona totes les persones que desitgin participar en la marxa.

La proposta, que ha formulat aquest matí ERC, no té de moment l'aval de CiU, disconforme amb esqueixar les autoritats institucionals de la pancarta d'Òmnium Cultural, ja que suposa segons el seu parer "devaluar" el missatge reivindicatiu de la manifestació, encara que avala que la senyera se situï al capdavant, segons que han assenyalat a Efe fonts de la federació nacionalista.

Òmnium Cultural ha mantingut aquest matí una reunió amb els partits catalans per preparar la manifestació del dia 10 i ha insistit en la necessitat que es vegi que és un acte unitari i es tanqui la polèmica sobre la capçalera el més aviat possible. No obstant això, la reunió ha acabat sense acord i se segueix a l'espera de desbloquejar-lo en una nova trobada prevista per a les pròximes hores.

També aquesta tarda està previst que es reuneixi la Junta Directiva d'Òmnium Cultural per analitzar la reunió d'aquest matí amb els partits i els últims detalls de la manifestació de dissabte.

Durant el dia d'avui, han passat per la seu d'Òmnium Cultural personalitats com l'expresident de Caixa Catalunya Antoni Serra Ramoneda, el presentador Justo Molinero, el cantant Lluís Llach o l'actriu Lloll Bertran per participar en un anunci que pretén animar els ciutadans a participar en la manifestació.