Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 7 de juliol de 2010

Qui l'encerta i qui noDavant l'allau de previsions macroeconòmiques que es publiquen, i que sovint són equivocades, ESADE vol ajudar a aclarir aquestes dades amb la publicació d'aquesta Diana. La Diana no jutja, simplement exerceix de notari, recollint les previsions i publicant posteriorment una comparativa entre aquests pronòstics i la dada real. Entre les entitats examinades hi ha les més importants d'Espanya i de la resta del món.

La primera Diana ESADE es presentarà a la tardor, i s'oferiran les dades comparatives dels tres anys precedents. Entre els que han fet més errors, destaquen institucions com el govern d'Espanya, l'FMI i l'OCDE. La Caixa, Caixa Catalunya i el BBVA s'han quedat en un punt intermedi, mentre que les entitats que més han encertat són l'agència de valors Intermoney, la Fundació de Caixes d'Estalvi i Cajamadrid.