Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 22 d’octubre de 2010

El fracàs de l'èxit


Com era previsible, els grans èxits d'Obama -el Pla d'estímul i la Reforma sanitària- han esdevingut la base del seu fracàs. La reforma sanitària no funciona i el pla d'estímul ha disparat el dèficit com mai a la història del país. Tot i que alguns insisteixen a atribuir el gruix d'aquest dèficit a l'herència bèl·lica de Bush, les dades de l'Oficina Pressupostària del Congrés dels EUA, CBO, ho desmenteixen.Segons l'informe d'agost del CBO, la Guerra de l'Iraq ha costat fins ara menys de 800 milions de dòlars. Sumant-l'hi la guerra de l'Afganistan, la despesa puja a 1.109 milions de dòlars en 10 anys.

Segons els càlculs de diversos analistes, el cost dels estímuls fiscals d'Obama superen els 1.200 milions de dòlars. Però aquests en només dos anys.