Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 12 d’octubre del 2010

Treure les pensions del control del govern

El resultat de la intervenció del govern a les pensions és una pèrdua contínua de poder adquisitiu. Les pensions ocupen més de la tercera part del pressupost de l'Estat i en el moment de la jubilació les pensions solen ser insuficients, quan no de misèria. És un sistema tan dolent que els polítics en tenen un de propi.

El problema és que ens han rentat tant el cervell, des de Franco fins a la democràcia, que ens hem acabat creient que el govern gestionarà millor els nostres diners que nosaltres mateixos.

Però cada vegada hi ha més gent que pensa que la crisi de l'actual sistema de pensions s'hauria de resoldre no amb una reforma del sistema de repartiment sinó endegant un sistema de capitalització.

Compareu els dos sistemes de pensions
(Via)