Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 5 de novembre del 2010

El cadàver de l'esquerra ressucita contra el Papa

L'esquerra vagarosa i cridanera d'aquest país està més morta que mai. Tòpica, miop, sense imaginació, momificada amb els seus fantasmes de sempre, és més que mai una caricatura d'ella mateixa. Una caricatura borderline d'una ideologia que el 1989 es va podrir en aquell abocador de la història que creia reservat per a les democràcies capitalistes.

Les tonteries que estan fent amb motiu de la visita del papa a Barcelona són l'evidència de la seva decrepitut i obsolescència. Ni un sol argument original, ni un mínim de coherència intel·lectual i política. Armats amb el més tronat dels anticlericalismes no dubten a criminalitzar i discriminar tot un col·lectiu per les culpes d'alguns dels seus membres, sense voler entendre que això és vulnerar també els drets humans i atiar la intolerància.

Es mobilitzen contra la parafernàlia de la visita papal, però mai no ho fan contra les molt similars d'altres caps d'estat i de govern. Critiquen la part de despesa pública puntual que comporta -ignorant els ingressos que també genera-, però callen la subvenció permanent que manté vives les seves organitzacions. Es queixen contínuament del suposat deteriorament de la democràcia i les llibertats polítiques, però són els primers a sortir al carrer per intentar impedir que altres puguin manifestar les seves idees i creences. I és que són d'aquells que creuen també que el carrer és seu.

Quan veig això, me'n alegro de ja no formar part d'aquest club. No sóc catòlic, ni creient, ni d'esquerres. No m'interessa la visita del Papa. Per no per això escarniré ni limitaré la llibertat de ningú. En tinc prou amb no anar-hi.