Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 16 de març de 2011

Hi ha més pànic nuclear a Europa que al Japó

Europa, i especialment Alemanya, bressol del fonamentalisme ecologista, està més escagarrinada davant els fantasmes que genera el seu prejudici anti-nuclear que per la catàstrofe real provocada pel terratrèmol i el tsunami al Japó. Aquest desenfocament, que mira un tsunami i veu una central nuclear, no és només responsabilitat dels mitjans de comunicació sinó també, i sobre tot, dels polítics.

Ahir, Günther Oettinger, un mediocre al que li van donar la cartera de comissari d'Energia perquè no fes ombra a la cancellera Merkel en les reunions comunitàries, va qualificat d'"apocalipsi" el que estava passant a la central de Fukushima i va afirmar que els japonesos ho tenen "gairebé tot fora de control".

Oettinger, militant de la CDU, és conegut per les seves manipulacions retòriques. L'11 d'abril del 2007, Oettinger va elogiar a un dels seus predecessors a la presidència de Baden-Württemberg, Hans Filbinger, que havia sigut obligat a dimitir el 1978 després de revelar-se el seu passat com a advocat de la marina i jutge nazi durant la Segona Guerra Mundial. En el seu discurs, Oettinger va dir que Filbinger "no és un Nacional-Socialista" sinó "un opositor del règim nazi", però que no va "poder fugir de les limitacions del règim com molts milions d'altres" alemanys. Oettinger va ser acusat posteriorment de minimitzar el significat de la dictadura nazi, per la qual cosa va ser amonestat públicament per Angela Merkel.

Tot un especímen.