Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 10 de desembre del 2004

La gran mascarada

Kofi Annan, com qualsevol ciutadà en un Estat de Dret, és innocent mentre no es demostri el contrari. Dient això, la Unió Europea en tenia prou i de sobres per expressar el seu suport al secretari general de l'ONU. No calia anar més enllà, per simple prudència, especialment quan hi ha dues investigacions obertes -una en el Congrés dels EUA i una altra interna a les Nacions Unides- sobre l'escàndol del programa "Petroli per aliments". Però, no. La UE ha tingut de passar de les paraules als gestos fins el punt d'invitar Kofi Annan a un acte de desgreuge que se celebrarà a la cimera del Consell Europeu de divendres vinent a Brussel.les, segons informa Reuter.
The European Union has invited Kofi Annan as a special guest to its summit next Friday to demonstrate support for the U.N. secretary-general amid a campaign in the United States to force him out. A Dutch EU presidency spokesman confirmed the 25-nation bloc's invitation but declined comment on the political message. However an EU diplomat said: "The intention is for the EU as a whole to give clear public support to the secretary-general. The surprise move was decided after the head of a U.S. congressional panel investigating alleged corruption in the United Nations oil-for-food program in Iraq, Republican Senator Norman Coleman, last week called for Annan to resign.
Per què?. Doncs, perquè amb el suport a Kofi Annan la UE s'està protegint a ella mateixa. O més exactament, la UE està protegint a França i en concret al seu president, el corrupte Jacques Chirac, que si no fós per les lleis d'autoimmunitat que s'ha fet a la seva mida ja faria temps que seria a la presó.

Però li convé això a la UE? L'interessa un nou enfrontament amb Washington? no té prou problemes interns per enrarir altra vegada les relacions entre els 25 estats membres pels problemes personals i polítics del Sr. Annan? Té necessitat la UE d'arriscar el poc prestigi internacional que li queda per un home que està a la corda fluixa per l'escàndol més important que ha afectat mai les Nacions Unides?

Crec que no. Aleshores, la pregunta és: qui ha montat aquesta mascarada? n'estaven al corrent tots els caps d'estat i de govern dels 25? En sentirem a parlar (o no, perquè en aquest escàndol del programa "Petroli per aliments" la nostra premsa és sorda, cega i muda).

ADDENDA: Per més informació cliqueu aquí, aquí i aquí i a l'imprescindible Friends of Saddam.