Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 23 de desembre del 2004

Els islamistes derrotats a Fallujah preparen la revenja contra objectius simbòlics europeus aquest Nadal

L'European Strategic Intelligence and Security Center (ESISC) ha adverit, en base a informes dels serveis secrets i de seguretat occidentals i asiàtics, que hi ha una amenaça "immediata i precisa" d'atemptats terroristes, especialmenta la Unió Europea, entre el 20 de desembre i els primers dies de gener, coinicidint amb les festes de Nadal i Cap d'Any. L'activació avui del pla especial antiterrorista del govern espanyol respondria a aquest advertiment. L'alerta de l'ESISC no s'acaba, però, a començaments de gener, sinó s'estén fins el 30 de juny del 2005.

En què es fonamenta aquesta previsió?. Paradoxalment, en l'èxit de la guerra contra el terrorisme i la insurgència a l'Iraq i, en concret, a la victòria de les forces armades nord-americanes i iraquianes a Fallujah.

L'ocupació de la ciutat i la mort o detenció de 3.000 terroristes ha comportat que una quarta part dels 12.000 insurgents que es calcula que hi ha a l'Iraq hagin quedat fora de joc. Els jihadistes estrangers, estimats entre 1.500 i 3.000, s'han dispersat i han començat a sortir de l'Iraq, segons dades monitoritzades captades a la frontera entre l'Iraq i Síria. Aquests jihadistes podrien anar a altres zones de combat com Txetxènia, l'Àsia central ex-soviètica o l'Àsia del sudest o retornar als seus països d'orígen (uns 200 provindrien de països europeus). Entre els que se suposa que han sortit de l'Iraq hi ha Abu Moussab Al-Zarqawi. L'home d'Al-Qaeda a l'Iraq hauria reconegut implícitament la seva derrota en un missatge emès el 24 de novembre on responsabilitzava els caps sunnites de la desfeta de Fallujah i reconeixia, en una carta interceptada més tard, que "el nostre enemic esdevé cada dia més fort".

Segons els especialistes, la personalitat pragmàtica i oportunista de Al-Zarkawi el portaria ha replegar-se de l'Iraq per obrir un nou front en qualsevol lloc on sigui possible i especialment contra els països occidentals que donen suport a les autoritats iraquianes i al procés electoral del 30 de gener. Segons informacions de diversos serveis secrets, Al-Zarkawi, controla nombrosos jihadistes a Europa i disposa de diverses xarxes logístiques i operatives especialment al Regne Unit, Alemanya i Turquia, així com les vies de fluxe i refluxe dels jihadistes, el que li dóna una notable capacitat d'acció. Un atemptat contra objectius simbòlics del "cristianisme" podria estar a la macabra agenda del líder dels nazislamistes.

Per més informació, cliqueu aquí.