Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 25 de gener del 2005

"Des del franquisme"

Reprodueixo -amb autorització- l'article de Salvador Sostres a IdeesXAvui sobre la manifestació de l'Associació de Víctimes del Terrorisme on es va itnentar agredir el minsitre de defensa José Bono.
L’Associació de Víctimes del Terrorisme i la seva manifestació boicotejada pel govern, que a la vigília va dir que no hi aniria i a última hora va enviar-hi un ministre d’emergència, boicotejada també també per la policia ja que no va haver-hi cap mesura de seguretat, cap ni una i boicotejada finalment per Peces-Barba, l’alt comissionat de la cosa, que també es va negar a assistir-hi. I en acabat el numeret de Bono presentant-se per sorpresa a l’acte d’una gent humiliada pel govern que representa. Home, jo no dic que el PSOE volgués provocar la situació amb l’objectiu de desacreditar encara més aquesta Associació perquè no la controla. Però fixa’t: no faltava cap ingredient provocatiu, i si haguessin volgut provocar el drama no ho haurien pogut fer millor. Ben segur que els incidents són condemnables, però és molt cruel sortir el dia següent i dir que tota aquesta gent és d’extrema dreta quan l’única cosa extrema que tenen és el dolor d’haver patit el terrorisme massa a la vora. Bono va dir que des del franquisme no havia vist incidents tan greus en una manifestació. Quins collons. A les manifestacions de març Aznar va ser insultat i acusat d’assassí i Alícia Sánchez Camacho va haver de ser duta a l’hospital. Qui va encendre la foguera? Qui va deixar anar els gossos? Qui va convocar manifestants davant les seus del PP el dia de reflexió? Qui va riure les gràcies als de les boles de caca i els vidres trencats aquella nit? També El País s’afegia diumenge al club de la hipocresia i denunciava “una tendència a la crispació política a la qual no són aliens certs mitjans de comunicació”. Que Prisa s’atreveixi a dir això. La Prisa del “pásalo”. La Prisa dels terroristes suïcides. La Prisa que fa de braç armat del govern perquè Francisco González plegui de la presidència del BBVA. Va home, va. Si als periodistes d’El País i de la SER només els falta anar amb pistola a la redacció.