Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 14 de gener del 2005

El terrorisme palestí torna a sabotejar qualsevol intent de reprendre el procés de pau

Cada vegada que es dóna un pas endavant o que s'obre una nou camí per trobar una solució al conflicte israelo-àrab, el terrorisme palestí s'encarrega de dinamitar-lo. Això és el que va passar amb el acords de pau d'Oslo. Cada pas que es feia en la seva aplicació era contestat amb un atemptat més gran que l'anterior. Mentre el procés de pau avançava en progressió aritmètica els atemptats terroristes ho feien en progressió geomètrica. Això va provocar, amb la complicitat d'Arafat i els errors israelians (especialment de Benjamin Netanyahu), la mort dels acords de pau d'Oslo.

L'atemptat suïcida d'ahir a la nit a Karni, a la franja de Gaza, executat conjuntament per tres organitzacions terroristes palestines, entre elles les Brigades dels Màrtirs d'Al-Aqsa, braç armat del partit d'Arafat, tenen el mateix objectiu: impedir un nou procés de pau. D'una banda, intentant sabotejar el pla israelià de retirada unilateral de Gaza i d'una part de Cisjordània i de l'altra, neutralitzar el nou president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, recordant-l'hi qui és que mana en realitat a Palestina.

Esperem que l'experiència del passat eviti als palestins moderats, els israelians i la comunitat internacional cometre els mateixos errors.