Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

diumenge, 19 de juny del 2005

De la teoria conspirativa de la història i les seves paranoies

Els deixebles de la teoria conspirativa de la història, igual com els vells rockers, mai no moren. Durant el segle XX, a Europa n'hi va haver un munt. Ara, n'hi ha menys o dissimulen. Però, en el món àrab, aquesta mena d'"intel·lectuals" estan en plena apoteosi. Les seves elucubracions ens poden fer riure, però estan fent molt de mal. Un exemple: la professora i historiadora egipcia Zaynab Abd Al-Aziz va afirmar, en una entrevista a la cadena de televisió saudita Iqra Tv, el passat 26 de maig, que el concili Vaticà segon de 1965 va decidir acabar amb l'Islam i cristianitzar tot el món de cara al tercer mil·leni. Com que no ho van aconseguir, el gener del 2001 el Consell Mundial d'Esglésies va encarregar aquesta missió als Estats Units, els qual van fabricar els atemptats de l'onze de setembre per a justificar una nova creuada contra els musulmans amb l'excusa d'una guerra contra el terrorisme d'Al Qaeda.
Las decisiones del Concejo Vaticano de 1965 incluyeron, en primer lugar, absolver a los judíos de la sangre de Cristo. Esta decisión es bien conocida y fue la base para el reconocimiento de la entidad sionista ocupante - Israel. La segunda decisión fue erradicar a la izquierda por los años ochenta. Yo creo que todos presenciamos esto. La tercera decisión fue erradicar al Islam, para que el mundo fuese cristianizado para el tercer milenio".
(...)
Juan Pablo II preparó un plan de 5 años, en la víspera del tercer milenio, cristianizaran al mundo. Su discurso en 1995 estaba basado sobre la presunción que para el año 2000, el mundo entero estaría cristianizado. Ya que el plan no fue cumplido, el Concejo Mundial de Iglesias asignó esta misión a los Estados Unidos en enero del 2001, ya que los Estados Unidos es el poder militar sin rivales en el mundo. Ellos nombraron la década entre el 2001-2010 "la edad de la erradicación del mal" - "maldad" refiriéndose al Islam y a los musulmanes.
(...)
Y cómo pueden los Estados Unidos ganar legitimidad por esto sin que alguien diga que están perpetrando masacres y emprendiendo una guerra de Cruzadas? Este fabricó el show del 11 de Septiembre. Yo lo llamo una fabricación porque mucho se ha escrito sobre esto. Nosotros también somos los de culpar. ¿Por qué aceptamos una sola perspectiva? Innumerables libros fueron escritos, algunos de los cuales incluso se tradujeron al árabe tales como el de Thierry Meyssan 11/09 - El Fraude Espantoso [2] y Pentagate. "Pentagate" como Watergate… Él trae a colación los documentos para demostrar que el método usado en destruir a las tres torres fue una demolición controlada. Ésta es una teoría de ingeniería arquitectónica, la cual fue inventada por los americanos. Ellos la enseñan en sus universidades. Hacen películas y documentales sobre esta. La incorporaron en los escenarios de las películas y luego la llevaron a cabo en la vida real.
No es tracta d'un cas aïllat de paranoia. Lamentablement, aquesta sol estar bastant generalitzada, com ho confirma, per exemple, un editorial del passat 15 de juny del diari governamental egipci Al-Akbar's titulat:"Totes les evidències proven que Al-Zarqawi treballa pels Estats Units".
"All the evidence proves that Abu Mus'ab Al-Zarqawi is working for America, because his victims are Iraqis and not [members of] the coalition forces under the command of the American occupation forces in Iraq. Abu Mus'ab Al-Zarqawi's official title is 'leader of Al-Qa'ida's faction in Iraq.' Osama bin Laden is the commander of the Al-Qa'ida organization, and this proves that [Al-Zarqawi's commander,] bin Laden, has [also] been an American agent ever since he operated against the USSR forces in Afghanistan in favor of the Americans!
Són dos exemples, però cada dia n'hi ha de nous. La teoria conspirativa de la història és falsa, però, com totes les falses teories de la història, es fecunda engendrant tragèdies.