Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 16 de juny del 2005

La desesperació d'Al Zarqawi

Tornem a tenir una nova tongada d'atemptats a l'Iraq. Senyal que hi ha coses que no els agraden als terroristes, especialment la progressiva integració dels sunnites a les institucions democràtiques iraquianes. Una integració que avui ha fet història.
La Commission parlementaire chargée de rédiger une constitution permanente pour l'Irak est parvenue jeudi à un accord garantissant aux Arabes sunnites d'y participer à hauteur de 15 membres flanqués de 10 conseillers, a-t-on appris de diverses sources politiques.
Si l'Iraq estigués ja en els inicis d'una guerra civil, com asseguren els apocalíptics, resultaria incomprensible la voluntat d'un ampli sector dels sunnites d'embarcar-se en un vaixell que s'enfonsa. Més encara, resultaria absurd que els grups armats sunnites estiguéssin negociant amb el govern de Bagdad l'abandonament de les armes. Al Zarqawi s'està quedant més sol que la una i per aìxò ha amenaçat de mort a "la resistència" sunnita.
Le réseau d'Al-Qaida en Irak, dirigé par Abou Moussab Al-Zarqaoui, a menacé de mort tous les membres de la résistance armée sunnite qui seraient en train de négocier avec le gouvernement irakien, rapporte le quotidien panarabe édité à Londres. Cette mise en garde, diffusée dans un communiqué sur Internet, survient après que des informations, circulant depuis le week-end dernier, ont fait état d'éventuels pourparlers entre des groupes sunnites de la résistance et des responsables irakiens afin de faire cesser les violences.(Asharq Al Awsat)
Per si això no fós poc, avui ha estat capturat un dels lloctinents d'Al Zarqawi, el responsable d'Al Qaeda a Mossul, al nord de l'Iraq, Abu Talha també congut per Muhammad Khalaf Shakar. N'hi ha per estar desesperat.