Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 29 d’agost del 2005

La producció d'opi a l'Afganistan disminueix

La producció d'opi a l'Afganistan, que n'és el primer productor mundial, ha baixat significativament per primera vegada des de l'any 2001, segons les Nacions Unides. En concret, ha baixat d'un 21% en termes de superfície cultivada, passant de 131.000 hectàrees el 2004 a 103.000 el 2005, i d'un 2,4% en volum, passant de 4.200 a 4.100 tones. La raó per la qual el volum absolut de producció ha baixat poc en relació a la reducció considerable de la superfície cultible es deu, segons l'ONU, "a les fortes puges i nevades de l'hivern passat i l'abasència de malures en els camps, que han fet augmentar el rendiment de 32 a 39 kg d'opi per hectàrea cultivada".
Segons les Nacions Unides, el més destacat, però, és que la reducció de la superfície cultivable s'ha fet amb la voluntat favorable de molts pagesos. La política endegada pel govern de Kabul i per les autoritats locals per ajudar els camperols a substituir l'opi per altres conreus està començant a donar resultat. De la mateixa manera, que els 500 milions de dòlars d'ajudes promeses per la comunitats internacional per aquest any i que vé ajudaran a sebuir lluitant contra la producció d'opi.