Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 20 d’octubre del 2005

Comparacions odioses

Dimarts era assassinat a Bielorússia el periodista Vassili Grodnikov. Redactor del diari independent Narordnaïa Volia, Grodnikov era molt crític amb el règim neocomunista d'Alexandre Loukachenko. Una altra periodista crítica, Veronika Cherkasova, redactora del diari Solidarnost, també va ser assassinada a casa seva a Minsk, ara fa un any, per les mateixes raons.

Recullo la notícia del blog d'Alain Hertoghe, el periodista acomiadat del diari "La Croix" per haver escrit amb un company el llibre "La guerre à outrances. Comment la presse nous a désinformés sur l'Irak" (Calmann-Lévy, Paris, 2003) on denunciava la cobertura tendenciosa de la guerra de l'Iraq per la majoria de diaris francesos.

Hertoghe es fa ressò de la notícia per aquestes raons:
Je tenais à évoquer la disparition de Vassili Grodnikov, de peur qu'elle passe un peu inaperçue le jour de l'annonce, par le Quai d'Orsay, du décès du journaliste français Frédéric Nerac en Irak en 2003, et au lendemain du mandat d'arrêt international lancé contre trois militaires américains par un juge espagnol dans le cadre de son enquête sur la mort du caméraman espagnol José Couso à Bagdad en 2003, ainsi que de l'enlèvement, ce mercredi dans la même ville, du journaliste irlandais Rory Carroll, correspondant du Guardian de Londres...